sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Päivä 4: Liikkumisen opettelua

Eilisen illan pitkä ja hikinen kävelymatka kuumassa ilmastossa olivat tehneet tehtävänsä. Nukuin jonnekin puolille päivin, mutta lepääminenhän tässä reissussa olikin tarkoitus.

Aamupala tuli sänkyyn kannettuna, mutta siitä minulla on kiittäminen rakasta henkilökohtaista palvelijaani. Yllättävän hyvin olen toipunut lentomatkasta. Kuuleman mukaan jet-lag vaikuttaa pahemmin toiseen suuntaan lennettäessä, en tiedä onko se henkilökohtaista, mutta jotain perää siinä voi olla.Hotellihuone on hintaansa nähden oikein hyvä. Nantra De Comfort oli halvin yösija, jonka löysin Hotels.com palvelusta. Yhden yön hinta kahden hengen huoneesta on vajaa 15 euroa. Osoite Google Mapsin mukaan on Sukhumvit Soi 55, mutta täällä se näkyy kartoissa katuna nimellä Thong Lor. Taksikuskilla oli kovin vaikeaa löytää tänne englanninkielisellä nimellä, vaikka tämä on hyvin tunnettu katu.

Sijainti on hyvä juuri sen takia, että Thong Lorin BTS-pysäkki on muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Skytrain eli BTS on ilmajuna, joka kulkee parikymmentä metriä kaupungin yläpuolella. Nettipalveluiden (mm. Minnethaimaassa.com) mukaan se on käytännössä luotettavin kulkuneuvo keskustassa. Taksit ja bussit joutuvat kulkemaan ruuhkien lävitse, eivätkä aina edes välttämättä tule ollenkaan.Joka tapauksessa Wi-Fi yhteys toimii ja palvelussa ei ole ollut mitään valittamisen aihetta. Aamupalakin kuuluu hintaan, mutta ei ollut kovin ihmeellinen. Muutama hedelmä, paahtoleipää, muroja ja mehua. Kyllä sillä kuitenkin alkuun pääsi. Ainoa pieni miinus on suihku, josta tuleva vesi on minimaalista. Toisaalta, sitä vettä on joka kerta sieltä tullut, joten tässäkin voisi asiat varmasti olla huonommin.Veikkaan, että huoneen seinät ovat täynnä hometta. Tämä päätelmä johtuu siitä hajusta, joka täällä oli kun ilmastointi ei ollut päällä. Kosteuden ja kuumuuden yhdistelmä on varmasti tehnyt tehtävänsä. Mutta kaikella kunnioituksella, samat ongelmat voisivat vaivata myös kalliimpaakin hotellia. Olemme täällä enää muutaman yön ja sitten suuntaamme johonkin muualle.

Hankimme useamman reitin liput Skytrainiin. Kahdet 15 matkan sisältävät kortit maksoivat yhteensä 1100 bahtia. Tämä kattaa matkat vaikka päätepysäkiltä toiselle, mutta normaalisti täällä on käytössä aluehinnoittelu. Yhden pysäkin välinen matka on kertahinnaltaan (ainakin tältä asemalta) 15 bahtia ja summa nousee sitä mukaa kuinka monta pysäkkiväliä aiot matkustaa. Tällaista hinnoittelua toivoisin myös Suomen juna- ja metroliikenteeseen.


Söimme lounaan japanilaisessa ravintolassa, joku beellä alkava kala se oli, en enää muista mikä. Ateriamme maksoivat yhteensä saman verran kuin yksi mäkchikken ateria pirtelöllä. Jotenkin pisti taas ajattelemaan. Rahat menivät täällä lähemmäs perhettä ja yrittäjää sekä ruoan ravintoarvot olivat varmasti paremmat.Jälleen kerran päivä on todella kuuma, jopa paikallisten mielestä. Se ei kuitenkaan estänyt meitä menemästä parturiin. Heti hotellia vastapäätä oli hienon näköinen tuore parturi- ja tatuointiliike. Nauroin, että kumpikohan mahtaa olla omistajan pääammatti. Itse asiassa siellä oli ainakin 5 työntekijää ja heillä oli tosi ammattimainen ote työhönsä. Olin todella tyytyväinen jälkeen ja palveluun, joka siis oli hinnaltaan hieman tyyris. Leikkaus maksoi 600 bahtia, BTS-asemalta moisen palvelun olisi saanut sadalla bahtilla.

Nyt rauhassa suunnittelemaan seuraavaa peliliikettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti